Δύο χρόνια μετά τη διοργάνωση του πρώτου Global Broker Event στη Λισσαβόνα, η Euler Hermes καλωσόρισε ξανά στελέχη και συνεργάτες του δικτύου της από όλο τον κόσμο, σε μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους της συζητώντας τις τάσεις του κλάδου, το μέλλον και τα σχέδια του Ομίλου, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μοιράστηκε η Euler Hermes στη διεθνή εκδήλωση που διοργανώθηκε 17 & 18 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο κίνδυνος οικονομικής επισφάλειας από την αδυναμία πληρωμής σκαρφάλωσε στο +7% σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις μεγαλύτερες επισφάλειες να σημειώνονται στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2019 και τη μεγαλύτερη συχνότητα να καταγράφεται στην Ευρώπη.

Η ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας και των προβλημάτων που παρουσιάζει η αγορά της Αμερικής & Κίνας, όπως και η τάση και η δυναμική του προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων, ήταν ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας.

Στο πλαίσιο του Global Broker Event παρευρέθηκαν όλα τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου καθώς και οι μεγαλύτεροι μεσίτες ασφαλίσεων παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και η ΝAK Katsiberis Insurance Broker, την οποία εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Κατσιμπέρης, ο οποίος σημείωσε σχετικά « Το Global Broker Event είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του ομίλου, στη διάρκεια της οποίας τόσο τα δικά της στελέχη όσο και ασφαλιστικοί μεσίτες με τους οποίους η Euler Hermes έχει ενισχύσει το δίκτυό της, επικοινωνούν και μοιράζονται προβληματισμούς της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς. Στην εκδήλωση αυτή, η NAK Katsiberis συμμετείχε ως μια από τις τρεις συνολικά ελληνικές εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής αγοράς και οικονομίας. Είναι σημαντικό, ότι ηγέτιδες εταιρείες όπως η Euler Hermes, επισημαίνουν την ανάγκη συνεργασίας με το δίκτυό της, ως μια αλληλένδετη έννοια με την ανάπτυξή της. Η ΝΑΚ Κatsiberis, είναι ο μεγαλύτερος broker στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα και το γεγονός αυτό, έχει συνεισφέρει σημαντικά στη σχέση που αναπτύσσουμε τα τελευταία χρόνια με την Euler Hermes, τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλιση πιστώσεων.»