Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NAK Katsiberis με τα στελέχη του Ομίλου

Το άνοιγμα του υποκαταστήματος πλέον και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πρόσφατα η COFACE, η γαλλική εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων, που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τις ελληνικές επιχειρήσεις από τη θυγατρική της στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Xavier Durand, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου COFACE, της ελληνικής αντιπροσωπίας με τους κ.κ. Νικόλα Βαγιάνη, Εμπορικό Διευθυντή και Αναστάσιο Κατσίρη, Διευθύνων Σύμβουλο Ελλάδας, καθώς και των κ.κ. Ernesto De Martinis, Διευθύνοντα Σύμβουλο COFACE Ιταλίας, Cecile Pailard, Περιφερειακό Διευθυντή για τη Μεσόγειο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και της κας. Antonella Vona, Διευθύντρια Επικοινωνίας για τη Μεσόγειο και την Αφρική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΑΚ Katsiberis, κ. Νίκος Κατσιμπέρης υπογράμμισε τις δυνατότητες που παρουσιάζουν οι πλέον αναπτυσσόμενες αγορές στην Ελλάδα μετά την άρση των capital controls αλλά και τη βελτιωμένη κερδοφορία που σημειώνει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα, αναφερόμενος στις ευκαιρίες που υπάρχουν για το ασφαλιστικό προϊόν της ασφάλισης πιστώσεων.

«Αποτελούμε μια από τις ηγέτιδες εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων στη χώρα και μέσα από ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στην ασφάλιση πιστώσεων, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός να χαιρετίζουμε την είσοδο ενός εκ των μεγαλύτερων  ασφαλιστικών οργανισμών παγκοσμίως, αυτή της COFACE. Το ελληνικό επιχειρείν, έχει διανύσει μια δύσκολη δεκαετία αλλά είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η επάνοδός του στην κανονικότητα είναι πραγματικότητα. Κλάδοι όπως αυτός του Τουρισμού, των Τροφίμων και του Κατασκευαστικού, δείχνουν ότι αναπτύσσονται με σταθερούς ρυθμούς στην Ελλάδα και αυτό είναι που προσέλκυσε την COFACE να επενδύσει στη χώρα μας. Η ασφάλεια πιστώσεων, είναι επιβεβαιωμένα ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία των επιχειρήσεων που μπορεί να συμβάλει βασικά στον περιορισμό των επισφαλειών και στη βελτιωμένη και αξιόπιστη χρηματοοικονομική πληροφόρηση.» σχολίασε ο κ. Νίκος Κατσιμπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΑΚ Κatsiberis.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του νέου υποκαταστήματος στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COFACE, κ. Xavier Durand, δήλωσε : «Η ελληνική αδειοδότηση διευρύνει την ιστορικά δυνατή παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής, η οποία και αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων του Ομίλου για το 2018. Η Ελλάδα αποτελεί μία υποσχόμενη αγορά για την COFACE, όπου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώνεται και η ανάπτυξη αναμένεται ικανοποιητική το 2019. Η πρότασή μας στην Ασφάλιση Πιστώσεων μέσω του ελληνικού υποκαταστήματος θα ενισχύσει την στήριξη της COFACE στις επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα οι οποίες μέχρι τώρα υποστηρίζονταν από το διεθνές μας δίκτυο.»