Η Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Όλγα Κατσιμπέρη, στο μεγαλύτερο συνέδριο της ασφαλιστικής αγοράς για την Ασφάλιση Διαδικτυακού Κινδύνου μετά την πανδημία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 13ο Insurance Conference στις 9 και 10 Ιουλίου με θέμα «Η ασφαλιστική αγορά την εποχή της COVID-19» μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα LiveOn της ethosEVENTS, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι τριάντα διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την ασφαλιστική αγορά. Στο πλαίσιο του συνεδρίου συζητήθηκαν προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην ασφαλιστική αγορά, παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές αντιμετώπισης της κρίσης όπως και οι εκτιμήσεις των στελεχών για τις μελλοντικές προοπτικές.

 

Το 13th Insurance Conference ξεκίνησε τις εργασίες του με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος αποτύπωσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και πολιτικές στον τομέα της κρατικής και ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης ΣτουρνάραςΔιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και ορισμένες σκέψεις για το μέλλον.

Η Αντιπρόεδρος και μέλος Δ.Σ. της ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers κα Όλγα Κατσιμπέρη συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Τάσεις και προκλήσεις της Covid-19 εποχής: Cyber Insurance», μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την απόφαση των επιχειρήσεων να μεταβούν γρηγορότερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προσδοκώμενη αύξηση των περιστατικών κυβερνοαπάτης τους προσεχείς μήνες αλλά και για τη σημασία της ασφάλισης μέσα από το εργαλείο διαχείρισης κινδύνου cyber insurance.

‘Όπως σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά, «Σύμφωνα με τα στοιχεία του παγκόσμιου ηγέτη κυβερνοασφάλειας, Bitdefender, οι online επιθέσεις που συνδέονται με το Covid-19 αυξήθηκαν κατά 475% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να σημειώσουν αύξηση το επόμενο εξάμηνο. Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν απειλή για όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες διαχειρίζονται δεδομένα και εμπιστευτικές πληροφορίες αξίας. Η σημερινή πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι οι παραβιάσεις δεδομένων θα συμβούν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Το ασφαλιστικό προϊόν αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της συνολικής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο.»

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του πάνελ εδώ: https://youtu.be/5VFiwEGeD14